POSTUPANJE OSOBA S INVALIDITETOM, UDRUGA I OBITELJI VEZANO UZ SPRJEČAVANJE ŠIRENJA BOLESTI COVID-19

S obzirom na posljednje preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u odnosu na izbjegavanje okupljanja većeg broja osoba, posebno osoba u povećanom riziku od zaraze, preporučujem svim udrugama i pružateljima usluga za osobe s invaliditetom da ograniče, odnosno obustave provedbu svojih programa i aktivnosti koje podrazumijevaju okupljanje i istovremeni boravak većeg broja djece s teškoćama u razvoju, odnosno odraslih osoba s invaliditetom, neovisno u kojem se dijelu Hrvatske nalaze.

Apeliramo i na roditelje djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom da se dosljedno pridržavaju preporuka Kriznog stožera i pružatelja usluga vezano uz izbjegavanje rizika zaraze, s obzirom na to da je riječ o populaciji kod koje bi eventualna bolnička karantena podrazumijevala dodatnu prilagodbu uvjeta.

Pristup slijepoj osobi – gradski promet

Pristup slijepoj osobi – komunikacija sa slijepom osobom

Pristup slijepoj osobi – kretanje slijepih osoba

Facebook Hrvatskog saveza slijepih