OPĆE PREPORUKE ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA ZARAZE COVID-19

Temeljito perite ruke minimalno 20 sekundi sapunom i vodom prije nego što izađete iz kuće i čim se vratite kako biste smanjili rizik širenja virusa. Ako vam voda i sapun nisu dostupni, koristite gel za dezinfekciju. Izbjegavajte dirati nos, usta i oči neopranim rukama. Prekrijte usta i nos maramicom kada kišete i kašljete, a iskorištenu maramicu odmah bacite i operite ruke. Održavajte fizički razmak od barem dva metra, ne posjećujte druge i ne primajte posjete. Održavajte higijenu unutarnjeg prostora.

Za točne i pravodobne informacije koristite službenu stranicu Vlade RH: www.koronavirus.hr.

Na navedenoj stranici nalaze se brojne informacije vezane uz činjenice o bolesti, savjeti kako se zaštititi, važni brojevi telefona za informacije i psihološku pomoć, brojevi posebnih ambulanti po gradovima te najnovije vijesti.