Potpisan Sporazum o suradnji sa Savezom slijepih Crne Gore

Održan posjet predstavnika Saveza slijepih Crne Gore u okviru aktivnosti EBU Mentoring 2020.

Hrvatski savez slijepih je od 9. do 10. rujna 2020. u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu slijepih „Premantura“ održao radionice s predstavnicima Saveza slijepih Crne Gore, u okviru provedbe aktivnosti EBU Mentoring 2020. koje koordinira Europska unija slijepih.

Tijekom prvog dana obrađene su teme koje se tiču specifičnosti rada edukacijskih rehabilitatora i rehabilitacijskih programa te pristupačnosti za slijepe i slabovidne osobe. U popodnevnim je satima certificirani trener eholokacije, Davor Janjušević, predstavnike Saveza slijepih Crne Gore upoznao s načinom korištenja zvučnih informacija u svrhu samostalnog kretanja i većeg stupnja samostalnosti u svakodnevnim aktivnostima. Tijekom drugog dana izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih Andreja Veljača vodila je radionice na temu uspostavljanja službe videćeg pratitelja u Republici Hrvatskoj.

Na kraju susreta predstavnici Saveza slijepih Crne Gore izrazili su zadovoljstvo načinom suradnje i iskazali želju da se podrška Hrvatskog saveza slijepih nastavi s ciljem poboljšanja pozicije osoba oštećena vida u Crnoj Gori.

Potpisan Sporazum o suradnji sa Savezom slijepih Crne Gore – više inforacija možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.savez-slijepih.hr/hr/kategorija/ebu-mentoring-2020-2079/.