Uvjeti korištenja

Sadržaj na web stranicama https://www.savez-slijepih.hr/ uređuje Hrvatski savez slijepih, Draškovićeva 80, Zagreb. Isti je zaštićen autorskim pravima sukladno Zakonu o autorskim i drugim srodnim pravima (NN 167/03, 79/07, 80/11, 125/11, 141/13, 127/14, 62/17, 96/18) te se svako neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice, smatra kršenjem autorskih prava.

Odgovornost

Korištenjem sadržaja stranica, korisnik pristaje na sve rizike koji nastaju korištenjem. Hrvatski savez slijepih odriče se svake odgovornosti koja je vezana uz korištenje web stranica te uporabu ili zlouporabu sadržaja iste. Hrvatski savez slijepih će nastojati držati web stranicu funkcionalnom, ali ne može jamčiti da će biti uvijek dostupna niti odgovara za eventualnu štetu koja može proizaći iz nedostupnosti stranice.

Naše stranice sadrže poveznice (tzv. „link“) na druge stranice koje uređuju treće osobe. Hrvatski savez slijepih ne odgovara za raspoloživost i sadržaj stranica čije se poveznice nalaze na stranicama Hrvatskog saveza slijepih.

Politika kolačića

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo korisnicima omogućili najbolje moguće iskustvo. Informacije o kolačićima pohranjene su u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje kada se vratite na našu web stranicu.

Osim neophodnih kolačića, stranica koristi i kolačiće trećih strana. Točnije, Google Analytics koji služi za prikupljanje anonimnih informacija za praćenje statistike stranice. Omogućavanjem ovih kolačića, pomažete nam poboljšati našu stranicu, samim time i vaše korisničko iskustvo.

Za više informacija o Google Analyticsu posjetite stranicu: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

Zaštita osobnih podataka

Hrvatski savez slijepih može prikupljati Vaše osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona i ostale) samo ako nam sami te podatke ustupite putem našeg kontakt obrasca ili e-maila.

Te podatke koristimo kako bi Vam pružili optimalne informacije o našim proizvodima i uslugama te ih ne koristimo za druge svrhe. Također napominjemo da ne kreiramo individualne profile od informacija koje nam dajete niti ih prosljeđujemo drugim organizacijama, osim u slučaju kada smo to obvezni učiniti po zakonu.

Vaša prava

Pravo ispitanika na pristup podacima – Ispitanik ima pravo dobiti od voditelja obrade potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na njega te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima te informacije o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, izvoru informacije i dr.

Pravo na ispravak – Ispitanik ima pravo bez nepotrebnog odgađanja ishoditi od voditelja obrade ispravak netočnih osobnih podataka koji se na njega odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, ispitanik ima pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Pravo na brisanje – ispitanik ima pravo od voditelja obrade ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose bez nepotrebnog odgađanja te voditelj obrade ima obvezu obrisati osobne podatke bez nepotrebnog odgađanja ako su ispunjeni uvjeti iz članka 17. Opće uredbe o zaštiti podataka (UREDBA (EU) 2016/679).

Pravo na ograničenje obrade – Ispitanik ima pravo od voditelja obrade ishoditi ograničenje obrade u slučaju da osporava točnost podataka; obrada je nezakonita, a ispitanik se protivi brisanju osobnih podataka; voditelj obrade više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih ispitanik traži radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Pravo na prenosivost podataka – Ispitanik ima pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na njega, a koje je pružio voditelju obrade u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ima pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja od strane voditelja obrade kojem su osobni podaci pruženi, ako se obrada temelji na privoli i li se provodi automatiziranim putem.

Pravo na prigovor – Ispitanik ima pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega

Za bilo kakve informacije o Vašim pravima na zaštitu osobnih podataka, možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu osobnih podataka Dolores Mušija na e-mail: sluzbenik.zop@savez-slijepih.hr

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane