2019. – Ivan Kombol

Ivan Kombol rođen je 1938. godine i najstariji je aktivni član Udruge. U rad Udruge uključio se davne 1958. godine i od tada, pa sve do danas, neumorno radi i djeluje u brojnim sekcijama, odborima i radnim tijelima.

U Udruzi je tijekom godina obnašao brojne funkcije: predsjednik, dopredsjednik, član Skupštine, član IO i, u sadašnjem i prethodnom mandatu, tajnik Udruge. Ivan Kombol svojim je aktivnostima doprinosio i radu Hrvatskog saveza slijepih kao član Skupštine (6 mandata), dopredsjednik Saveza (1 mandat), član Nadzorne komisije (2 mandata) i član Povjerenstva za treću životnu dob (2 mandata). Ivan je vrstan sportaš koji je sportsku karijeru počeo baveći se dizanjem utega, a potom, zbog zdravstvenih problema, prešao na šah i goalball.

Izvrsne sportske rezultate Kombol je postizao baveći se kuglanjem i igrajući pikado za slijepe. Nastupima s kuglačkom reprezentacijom RH (12 godina) Ivan je osvojio brojna zlatna, srebrna i brončana odličja na Europskim prvenstvima. Zapaženiji su Kombolovi pojedinačni uspjesi brončana medalja 2004. i 2005. godine, te zlatna medalja 2006. godine na Europskom prvenstvu u kuglanju za osobe s invaliditetom. Radni vijek (38 godina) proveo je radeći kao daktilograf u daktilo-uredu u INA-i. Svojim neumornim radom dužim od šest desetljeća Ivan Kombol na dostojanstven način predstavlja život slijepih osoba u zajednici i, unatoč visokoj životnoj dobi, svojim angažmanom poticajno djeluje i na mlađe generacije. Za brojne postignute sportske uspjehe i doprinos razvoju sporta osoba s invaliditetom, gradski i županijski savez Ivanu Kombolu odao je priznanje izborom za dopredsjednika IO Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeka i sportova osoba s invaliditetom Primorsko-goranske županije (u trenutku pisanja ovog prijedloga obnaša obje funkcije). Na prijedlog IO Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeka upućen je 2012. godine Paraolimpijskom odboru RH koji je Ivanu Kombolu dodijelio priznanje za postignuća i razvoj sporta osoba s invaliditetom.

Kandidaturu Ivana Kombola ističemo u godini kada Udruga obilježava 70 godina rada i djelovanja, a Ivan je više od šest desetljeća svojega života ugradio u temelje svoje Udruge, ne štedeći se ni jednoga trenutka.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane