2019. – Zdravko Čop, Požega

Rođen je 5. 1. 1956. godine u Požegi. Osnovnu školu završio je u Brestovcu, a srednju ekonomsku školu završava u Požegi.

Zaposlio se u „Plamenu“ u Požegi, 1976. u računovodstvu i financijama. Radio je operativne poslove do 1984. kada je promoviran u glavnog knjigovođu Obračuna proizvodnje / pogonskog knjigovodstva. Potom je 1989. godine unaprijeđen u rukovoditelja.

Uz rad je marljivo studirao ekonomiju – računovodstvo, ali zbog Domovinskog rata, a kasnije zbog gubitka vida, morao je prekinuti školovanje.

Zbog naglog gubitka vida 14. 2. 1997. godine otišao je u invalidsku mirovinu.

U Domovinskom ratu, uz rad, bio je dragovoljac u Narodnoj zaštiti u ratom zahvaćenoj općini Brestovac, zbog čega je odlikovan „Spomenicom Domovinskog rata 1991.“

U Udrugu slijepih učlanio se 1997. godine te od 2005. postaje član Izvršnog odbora Udruge.

Od rujna 2006. obnaša dužnost predsjednika Udruge. Svojim je aktivnostima doprinosio i radu Hrvatskog saveza slijepih kao član Skupštine i član Izvršnog odbora.

Od posljedica bolesti preminuo je u 2019. godini.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane