EU Projekt „Diljem naše lijepe, integrirajmo slijepe“ UP.02.2.2.06.0179

EU Projekt „Diljem naše lijepe, integrirajmo slijepe“ UP.02.2.2.06.0179
Opći cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost odraslih slijepih osoba kroz pružanje socijalnih usluga, ojačati kompetencije stručnjaka koji s njima rade u svrhu osiguranja dostupnosti i razvoja socijalnih usluga te osnažiti obitelji koje o njima skrbe kroz pružanje podrške i senzibilizaciju zajednice.

Planirane projektne aktivnosti izravno će doprinijeti sljedećim ciljevima:

  1. Smanjiti socijalnu isključenost odraslih slijepih osoba pružanjem socijalnih usluga u zajednici kroz aktivnosti mobilne podrške osobama s oštećenjem vida i članovima njihovih obitelji te inovativnu uslugu ,,Halo-informacije“.
  2. Ojačati kompetencije stručnjaka koji rade sa slijepim osobama u svrhu osiguranja dostupnosti razvoja socijalnih usluga u zajednici kroz edukacije jačanja kapaciteta za predstavnike udruga slijepih i stručnjake koji u radu dolaze u kontakt sa slijepim osobama.
  3. Osnažiti obitelji koje skrbe o odraslim članovima s oštećenjem vida kroz informiranje i pružanje podrške u zajednici, edukativne aktivnosti i javne panele s ciljem osnaživanja i podizanja svijesti o ulozi obitelji u socijalnom uključivanju slijepih osoba.

Aktivnosti na projektu obuhvaćaju tri ciljane skupine: odrasle osobe s oštećenjem vida, članove obitelji slijepih osoba i stručnjake koji rade ili se u radu susreću sa slijepim osobama.

a projektu obuhvaćaju tri ciljane skupine: odrasle osobe s oštećenjem vida, članove obitelji slijepih osoba i stručnjake koji rade ili se u radu susreću sa slijepim osobama.

Trajanje projekta: 1. 5. 2020. – 1. 5. 2022.

Partner na projektu: Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“

Voditeljica projekta: Lovorka Horvačić, dipl. soc. radnik. Tel.: 01 4811 232, e-mail: lovorka.horvacic@savez-slijepih.hr

Koordinatorica projekta: Dora Kopun, mag. rehab. educ. Tel.: 01 4811 232, e-mail: dora.kopun@savez-slijepih.hr

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.498.689,26 HRK.

Za više informacija o EU fondovima posjetiti: www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr/operativni-program

Navedeni sadržaj isključiva je odgovornost Hrvatskog saveza slijepih.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane