EU Projekt „Diljem naše lijepe, integrirajmo slijepe“ UP.02.2.2.06.0179

Opći cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost odraslih slijepih osoba kroz pružanje socijalnih usluga, ojačati kompetencije stručnjaka koji s njima rade u svrhu osiguranja dostupnosti i razvoja socijalnih usluga te osnažiti obitelji koje o njima skrbe kroz pružanje podrške i senzibilizaciju zajednice.

Planirane projektne aktivnosti izravno će doprinijeti sljedećim ciljevima:

1. Smanjiti socijalnu isključenost odraslih slijepih osoba pružanjem socijalnih usluga u zajednici kroz aktivnosti mobilne podrške osobama s oštećenjem vida i članovima njihovih obitelji te inovativnu uslugu ,,Halo-informacije“.
  2. Ojačati kompetencije stručnjaka koji rade sa slijepim osobama u svrhu osiguranja dostupnosti razvoja socijalnih usluga u zajednici kroz edukacije jačanja kapaciteta za predstavnike udruga slijepih i stručnjake koji u radu dolaze u kontakt sa slijepim osobama.
  3. Osnažiti obitelji koje skrbe o odraslim članovima s oštećenjem vida kroz informiranje i pružanje podrške u zajednici, edukativne aktivnosti i javne panele s ciljem osnaživanja i podizanja svijesti o ulozi obitelji u socijalnom uključivanju slijepih osoba.

Aktivnosti na projektu obuhvaćaju tri ciljane skupine: odrasle osobe s oštećenjem vida, članove obitelji slijepih osoba i stručnjake koji rade ili se u radu susreću sa slijepim osobama.

Trajanje projekta: 1. 5. 2020. – 1. 5. 2022.

Partner na projektu: Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“

Voditeljica projekta: Lovorka Horvačić, dipl. soc. radnik. Tel.: 01 4811 232, e-mail: lovorka.horvacic@savez-slijepih.hr

Koordinatorica projekta: Dora Kopun, mag. rehab. educ. Tel.: 01 4811 232, e-mail: dora.kopun@savez-slijepih.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.498.689,26 HRK.

Za više informacija o EU fondovima posjetiti: www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr/operativni-program

Navedeni sadržaj isključiva je odgovornost Hrvatskog saveza slijepih.