Zoom edukacija za jačanje upravljačkih kapaciteta temeljnih udruga slijepih u okviru projekta “Diljem naše lijepe integrirajmo slijepe”

Druga edukacija za jačanje upravljačkih kapaciteta temeljnih udruga slijepih

U okviru projekta “Diljem naše lijepe integrirajmo slijepe”, 22.12.2020., održana je online edukacija za jačanje upravljačkih kapaciteta na kojoj su sudjelovali predstavnici tijela upravljanja iz 14 temeljnih udruga slijepih.

Edukaciju je vodila stručna suradnica iz Centra za civilne inicijative Mirela Despotović, psihologica s dugogodišnjim iskustvom suradnje s organizacijama civilnog društva i pružanja edukacija udrugama vezano uz strateško planiranje, zagovaranje, samozastupanje i odnose s javnošću, teme koje su vrlo vrijedne malim lokalnim udrugama za njihov razvoj i bolju organizaciju.

Naglasak edukacije bio je na strateškom planiranju i zagovaranju, osobito na zagovaračkim kampanjama za ostvarivanje inkluzivnog dodatka.

Razgovaralo se i o izazovima s kojima se susreću upravljačka tijela u svojem radu u udrugama u lokalnim zajednicama, a kroz razmjenu iskustava iskristalizirale su se nove ideje te se osvijestila potreba zajedničkog rada pri rješavanju ključnih pitanja važnih za slijepe i slabovidne članove temeljnih udruga.

Zahvaljujemo svim sudionicima na spremnosti za sudjelovanje u novim, neuobičajenim uvjetima te brojim idejama za buduću suradnju.