Radionice za jačanje operativnih kapaciteta temeljnih udruga slijepih u okviru projekta “Diljem naše lijepe integrirajmo slijepe”

U okviru EU projekta „Diljem naše lijepe, integrirajmo slijepe“ od 24.05. do 28.05.2021. održana je edukacija za jačanje operativnih kapaciteta udruga slijepih u Edukacijsko – rehabilitacijskom kampu slijepih Premantura.

Tijekom 3 dana stručnjaci Hrvatskog saveza slijepih u suradnji s vanjskim suradnikom iz agencije „Projekt jednako razvoj“ održali su edukacije u području pripreme, provedbe i izvještavanja natječaja Europske unije u području pružanja socijalnih usluga. Kroz edukacije je, osim na područje projekata, naglasak stavljen na specifičnosti poslovanja neprofitnih organizacija.

Na radionicama su sudjelovali članovi operativnih tijela temeljnih udruga članica Hrvatskog saveza slijepih koji su razgovarali o izazovima s kojima se susreću u svojem radu u udrugama u lokalnim zajednicama. Kroz razmjenu iskustava iskristalizirale su se nove ideje te se osvijestila potreba zajedničkog rada pri rješavanju ključnih pitanja važnih za rad temeljnih udruga slijepih, a time i njihovih članova.<
Zahvaljujemo svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju, kreativnosti i brojim novim idejama za buduću suradnju.