EU projekt „PLATFORMA 50+“

Hrvatski savez slijepih partner na projektu PLATFORMA 50+

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, kao korisnik, te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, kao posrednička tijela, potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ za projekt „Platforma 50+“.

Projekt „Platforma 50+“ predstavlja projektni izazov s kakvim se pokret osoba s invaliditetom do sada nije imao priliku susresti. Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske projekt provodi s jedanaest saveza – Hrvatskim savezom udruga invalida rada, Savezom društava distrofičara Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih, Savezom civilnih invalida rata Hrvatske, Savezom društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Savezom udruga za autizam Hrvatske, Hrvatskim udrugama paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatskim savezom slijepih i Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba „Dodir“. Posebno valja istaknuti da je za sva tri istraživanja koja će se provoditi u okviru projekta „Platforma 50+“ partner Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Projekt će se provoditi tijekom 36 mjeseci, a ugovoreni iznos jest 3.459.128,79 kuna.

Projektni su moduli: jačanje partnerstva organizacija osoba s invaliditetom i uključivanje novih članica; ispitivanje javnog mnijenja i potreba društva, provedba triju znanstvenih istraživanja; izrada smjernica za razvoj javnih politika; analiza društvenog utjecaja te provedba strukturiranog dijaloga.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.soih.hr/soih-novosti-detaljno/potpisan-ugovor-za-novi-eu-projekt-platforma-50