Projekt „Hajde da se vidimo“

Cilj projekta jest povećati socijalnu uključenost osoba s oštećenjem vida koje nemaju partnera ili žive u samačkim kućanstvima.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Opći cilj projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s oštećenjem vida koje nemaju partnera ili žive u samačkim kućanstvima.

Specifični ciljevi:

1. Ojačati i proširiti mrežu socijalnih kontakata osoba s oštećenjem vida koje nemaju partnera ili žive u samačkim kućanstvima s ciljem prevencije usamljenosti i socijalne izoliranosti.
  2. Povećati informiranost osoba s oštećenjem vida koje nemaju partnera ili žive u samačkim kućanstvima o pravima, uslugama i mogućnostima koje postoje u lokalnoj zajednici.

Ciljana skupina: 16 osoba s oštećenjem vida, članova udruga slijepih s područja cijele Hrvatske, koje nemaju partnera ili žive u samačkim kućanstvima.

U okviru projekta organizirat će se edukativni susret s nizom kreativnih vježbi i aktivnosti koje su usmjerene na osnaživanje polaznika radionica kroz prezentaciju raznih relevantnih tema, diskusije i razmjene iskustava među polaznicima, što će posljedično utjecati na rast samopouzdanja, motivacije i vještina u pronalaženju novih rješenja za svladavanje svakodnevnih zapreka te jačanju poznanstava i društvenih kontakata.

Trajanje projekta: 1. 7. 2020. – 31. 12. 2020.

Projekt sufinancira Ministarsvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Edukativni susret za osobe s oštećenjem vida koje žive same i/ili nemaju partnera (7. 8. 2020 – 12. 8. 2020.)