U okviru projekta „Snaga tolerancije“ od 23. do 26. kolovoza 2020. u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu slijepih „Premantura“ provedene su kreativne dramske i sportske radionice za djecu s oštećenjem vida, koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Glavni cilj projekta je prevencija vršnjačkog nasilja među djecom u višim razredima osnovne škole i nižim razredima srednje škole, s osobitim naglaskom na djecu s oštećenjem vida koji polaze redovne škole. Tijekom kreativnih radionica i aktivnosti djeci se pružila prilika da kroz zajedničku igru i istraživanje ojačaju socijalne vještine i kompetencije što izuzetno pozitivno utječe i na međusobne odnose, strpljenje i toleranciju, ukratko osjećaj zajedništva i solidarnosti u grupi.

Na kreativnom kampu sudjelovalo je 16 djece, a tim vanjskih suradnika glumaca – Vojina Perića, Igora Kučevića i Andreje Čavara moderirao je dramske radionice. Provedbi projekta podršku su dale i suradnice defektologinje iz partnerske organizacije Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ – Gordana Josipović  i Blaženka Paković te vrijedni volonteri koji su sudjelovali u provedbi sportskih aktivnosti i igrama u slobodnom vremenu.

Uz kreativnu dramsku igru i aktivnosti poput pikada, šaha, vožnje tandem biciklima, plivanje i druge morske radosti vrijeme je proletjelo, a dio atmosfere prenesen je na fotografijama ispod ovog teksta.