Edukacijsko-rehabilitacijski trening za žene s oštećenjem vida (5.7. – 10.7. 2021.)

Od 5. do 10. srpnja 2021., u Edukacijsko rehabilitacijskom kampu u Premanturi, održan je edukativni trening za žene s oštećenjem vida, u okviru trogodišnjeg programa "U ringu života" financiranog sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na treningu je sudjelovalo 16 žena s područja cijele Hrvatske u dobi od 26 do 75 godina te pet volonterki.

Edukativni susret žena s oštećenjem vida za primarni cilj imao je jačanje njihova samopouzdanja i proaktivnosti te stvaranje mnogih vrijednih ideja i inicijativa za daljnje djelovanje slijepih žena na svim područjima.

Kroz radionice žene s oštećenjem vida upoznale su se s vlastitim pravima i mogućnostima te sudjelovale na grupama podrške za psihološko osnaživanje i socijalno uključivanje žena s invaliditetom u život zajednice. Također su kroz kreativno stvaralaštvo osvijestile svoje potencijale i ojačale samostalnost kroz usavršavanje svakodnevnih vještina.

Zajednički rad i trud tijekom druženja doveo je do konkretnih ideja kako poboljšati položaj žena s invaliditetom u zajednici, a u slobodno vrijeme produbila su se stara i stvarala nova prijateljstva.

Zahvaljujemo svim sudionicama treninga na pozitivnoj energiji i mnoštvu kreativnih ideja.