Projekt „U školu s osmijehom 2!“

Osiguravanje usluge pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju prilikom izvršavanja svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu u Centru za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“.

Projekt „U školu s osmijehom 2“ usmjeren je na podršku učenicima s oštećenjem vida i dodatnim oštećenjima kako bi izjednačili njihove mogućnosti u obrazovnom sustavu.

Kroz projekt je osigurano zapošljavanje pet pomoćnika u nastavi za četiri učenika s oštećenjem vida i dodatnim oštećenjima i jednu odgojno-obrazovnu skupinu. Pomoćnik u nastavi korisnicima pruža podršku prilikom izvršavanja zadataka koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Svi učenici su i do sada koristili pomoćnika u nastavi te se navedeno pokazalo kao odlična spona prilikom ostvarenja odgojno-obrazovnih zadataka.

Usluga se provodi u Centru za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, dislocirana jedinica Zagreb, Filipovićeva 22d, za korisnike koji su i do sada imali pomoćnika u nastavi da bi se održao kontinuitet usluge.

Dugoročno provedba projekta doprinosi povećanju socijalne uključenosti i povećanom broju djece s invaliditetom koji imaju završeno obrazovanje, povećanoj mogućnosti zapošljavanja uz povećanje samopouzdanja i razine samostalnosti.

Trajanje projekta: 1. 9. 2019. – 17. 6. 2020.

Voditeljica projekta: Lovorka Horvačić, dipl. soc. rad.

Partner na projektu: Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 266.218,00 HRK.