90. Projekt „Snagom znanja, da razlika bude manja“ (HSS partner na EU projektu)

Nositelj projekta jest Udruga slijepih Varaždinske županije. Projekt se provodi u okviru instrumenta HR.5.2.04 „Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga“.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske nastupa u ulozi posredničkog tijela prve razine, a Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u ulozi posredničkog tijela druge razine.

Ciljevi su projekta unaprijediti upravljačke i operativne sposobnosti udruga slijepih za pružanje inovativnih i učinkovitih socijalnih usluga za slijepe osobe te povećati prepoznatljivost udruga slijepih kroz jačanje volonterskog angažmana i suradnje s relevantnim dionicima u području pružanja socijalnih usluga na području Varaždinske i Požeško-slavonske županije.

Ciljane su skupine upravljačka i operativna tijela udruga, slijepe osobe – članovi udruga, volonteri iz medicinskih škola i zainteresirana javnost.

Partneri na projektu su Udruga slijepih Požeško-slavonske županije (P1), Medicinska škola Varaždin (P2), Srednja škola Pakrac (P3) i Hrvatski savez slijepih Zagreb (P4).

Projekt se provodi u razdoblju od 29. prosinca 2014. do 28. veljače 2016. godine, odnosno u trajanju od 14 mjeseci.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a vrijednost projekta iznosi 746.579,25 HRK.