97. Projekt „Iste riječi – slova različita“

Slijepi učenici nisu u mogućnosti pratiti standardne udžbenike i ostale materijale namijenjene učenicima bez oštećenja vida.

Da bi udženici bili pristupačni i njima, neophodno ih je prilagoditi na taj način da se tiskaju na Brailleovom pismu za slijepe.

Stoga je cilj projekta pomoći slijepim učenicima da uspješno ostvare svoje osnovno ljudsko pravo na jednake uvjete obrazovanja, što će se ostvariti prilagodbom i tiskanjem udžbenika, radne bilježnice i čitanke na Brailleovom pismu za osnovnu i srednju školu.

Projekt će se realizirati u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ iz Zagreba, a suradnička je organizacija na projektu Hrvatska knjižnica za slijepe, s bogatim stručnim resursima i  materijalnim preduvjetima.

Rezultat projekta bit će tiskanje udžbenika i radne bilježnice Vremeplov 7 za učenike 7. razreda osnovne škole, te  čitanke Književni vremeplov 3 za 3. razred srednje škole.

Voditeljica projekta: Ana Vrbanić, prof. psih.

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane