99. Projekt „Važne stvari pišemo velikim slovima“

Praktično slijepi i visoko slabovidni učenici nisu u mogućnosti pratiti standardne udžbenike i ostale materijale namijenjene učenicima bez oštećenja vida.

Stoga je cilj projekta pomoći učenicima s oštećenjem vida da uspješno ostvare svoje osnovno ljudsko pravo na jednake uvjete obrazovanja prilagodbom i tiskanjem na uvećanom tisku udžbenika, radnih bilježnica i čitanki za osnovnu školu.

Projekt, odnosno izradu, testiranje i distribuciju didaktičkog materijala, provodimo u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ iz Zagreba.

Rezultat projekta jest tiskanje sljedećih udžbenika, radnih bilježnica i čitanki: ZELENA ČITANKA (Levak, Močibob i dr. – Profil) – čitanka za 6. razred; NARANČASTA ČITANKA (Profil) – čitanka za 8. razred; ZVIJEZDA JUTARNJA 8 (Babić, Golem – ALFA) – čitanka za 8. razred; EUREKA 4 (Bakarić, Palička, Ćorić – ŠK) – udžbenik prirode i društva; EUREKA 4 (Bakarić, Palička, Ćorić – ŠK) – radna bilježnica  prirode i društva.

Voditeljica projekta: Vinka Hrgovčić Cvetko, prof. def.

Projekt je finaciralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.