101. Projekt „Taktilna matematika“

Prilagodba i tiskanje udžbenika, radne bilježnice i čitanke na Brailleovom pismu za osnovnu i srednju školu.

Slijepi učenici nisu u mogućnosti pratiti standardne udžbenike i ostale materijale namijenjene učenicima bez oštećenja vida. Da bi udžbenici bili pristupačni i njima, neophodno ih je prilagoditi na taj način da se tiskaju na Brailleovom pismu za slijepe. Stoga je cilj projekta pomoći slijepim učenicima da uspješno ostvare svoje osnovno ljudsko pravo na jednake uvjete obrazovanja, prilagodbom i tiskanjem udžbenika, radne bilježnice i čitanke na Brailleovom pismu za osnovnu i srednju školu. Učenici prilagođeni materijal dobivaju sukladno dinamici izrade, jer se materijal izrađuje u više svezaka. Udžbenike će koristiti i učenici budućih generacija, jer udžbenici ostaju u trajnom vlasništvu Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“.

Projekt je realiziran u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ iz Zagreba, a suradnička je organizacija na projektu Hrvatska knjižnica za slijepe, s bogatim stručnim resursima i materijalnim preduvjetima.

Rezultat projekta jest tiskanje sljedećih prilagođenih materijala:

  • Matematika 2 (ALFA – Markovac)
  • Matematika 3 (Alfa – Markovac)
  • Dom i zavičaj 2 (Alfa – Jelić)
  • Pogled u svijet 4 (Profil – Škreblin)

Projekt je sufinanciralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 134.563,33 kuna.

Voditeljica projekta: Ana Vrbanić, prof. psih.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane