103. Projekt „Odglumi – nauči – primijeni“

Opći cilj projekta je povećati stupanj socijalne uključenosti osoba s oštećenjem vida u odgojno-obrazovnim ustanovama i zajednici putem senzibilizacije i edukacije lokalne zajednice.

Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Partneri na projektu su Strukovna škola „Đurđevac“ i Srednja škola „Topusko“, a suradnik Dramski studio slijepih i slabovidnih „Novi život“.

Aktivnosti na projektu sastoje se od provođenja ciklusa od pet radionica za učenike srednjih škola koji će biti educirani o pravilnom pristupu i vođenju slijepe osobe. U suradnji s glumcima Dramskog studija slijepih i slabovidnih „Novi život“ provest će se tri radionice Boalovog kazališta kako bi se kroz razne kazališne tehnike ukazalo na specifičnosti osoba s oštećenjem vida i prikazao način rješavanja odabrane problematike.

Udruge slijepih koje djeluju na području županija u kojima se provodi projekt informirat će prisutne o svojem radu te ih potaknuti na uključivanje u aktivnosti. Izravni korisnici projekta su učenici s oštećenjem vida i bez oštećenja vida koji sudjeluju na radionicama, a neizravni korisnici jesu nastavnici, roditelji i ostali zainteresirani učenici.

Ovim projektom HSS će pružiti podršku učenicima s oštećenjem vida senzibiliziranjem njihovih vršnjaka bez oštećenja vida, na taj način osiguravajući prihvaćajuću školsku okolinu. Također će razviti partnerstvo s odgojno-obrazovnim ustanovama i lokalnom zajednicom.

Lokacija provedbe: Koprivničko-križevačka i Sisačko-moslavačka županija.

Trajanje projekta: 21. 11. 2016. – 31. 8. 2017.

Voditeljica projekta: Ana Vrbanić, prof. psih.

Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja s iznosom od 70.000,00 HRK.

Završna događanja u školama

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane