Radionice na projektu „Odglumi – nauči – primijeni!“ koje su se održavale u Srednjoj školi „Topusko“ i Strukovnoj školi „Đurđevac“ došle su svojem kraju, te su 30. ožujka i 11. travnja održana završna događanja u dvjema školama.

Učenici koji su pohađali radionice imali su priliku vršnjacima i profesorima pokazati izvedbe u okviru Boal teatra na kojima su proteklih tjedana radili s glumcima Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“. Odaziv publike na oba događanja bio je velik, s odličnom atmosferom punom smijeha, pljeska i podrške. Iz redova publike stigle su i odlične intervencije u elemente izvedbe, što je primarna svrha Boal teatra. Kada nije bilo intervencija, razvila se zanimljiva diskusija te smo imali priliku čuti različita stajališta sudionika.

Na samom kraju svakom je učeniku i suradniku uručena Potvrdnica o sudjelovanju nakon čega je nastavljeno neformalno druženje uz osvježenja. Posebno nam je drago što su u Srednjoj školi „Topusko“ učenici u sklopu praktične nastave posluživali osvježenja, a u Strukovnoj školi „Đurđevac“ učenici su u sklopu praktične nastave sami pripremili odličnu hranu.

Bilo je zadovoljstvo provoditi aktivnosti u ovim školama te još jednom zahvaljujemo na odličnoj suradnji i susretljivosti djelatnica škola – Josipi Drvodelić (pedagoginja SŠ Topusko), Željki Gajdek (ravnateljica SŠ Topusko), Petri Sobota (socijalna pedagoginja SŠ Đurđevac) i Jasmini Rep (knjižničarka SŠ Đurđevac).

Također zahvaljujemo partnerima na projektu Kazalištu slijepih i slabovidnih „Novi život“, odnosno glumcima koji su nas vodili kroz uzbudljiv proces pripreme izvedbi – Vojinu Periću, Aniti Matković, Milenku Zeko, Suzani Bliznac i Dajani Bjondić.