105. Projekt „(Ne)vidljiva strana ovisnosti“

Opći cilj projekta je razvijanje znanja i svijesti o opasnostima sredstava ovisnosti te smanjenje eksperimentiranja sa sredstvima ovisnosti među djecom oštećena vida.

Projekt sufinancira Ministarstvo zdravstva, a partneri su na projektu Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Udruga Pet Plus.

Projekt se provodi u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, a namijenjen je učenicima s oštećenjem vida koji pohađaju više razrede osnovne i srednje škole te njihovim roditeljima putem ciklusa edukativnih radionica.

Specifični ciljevi projekta:

  1. Povećati razinu informiranosti i educiranosti djece oštećena vida o štetnosti i utjecaju sredstava ovisnosti na kvalitetu života.
  2. Povećati razinu svjesnosti o rizicima i posljedicama konzumiranja sredstava ovisnosti kod djece oštećena vida i njihovih roditelja kroz stvarne životne primjere.
  3. Smanjiti mitove i zablude o utjecaju psihoaktivnih sredstava na poboljšanje vida kod slijepih i slabovidnih osoba.
  4. Povećati razinu educiranosti djece oštećena vida o štetnosti i opasnostima takozvanih „novih“ droga i „novih“ ovisnosti (Internet, društvene mreže, kockanje i sl.)
  5. Povećati razinu educiranosti roditelja i stručnjaka koji rade s djecom oštećena vida o načinima prevencije ovisnosti i eksperimentiranja sa sredstvima ovisnosti među djecom.

Korisnici projekta:

  • 30 djece i mladih s oštećenjem vida,  polaznika 7. i 8. razreda osnovne škole COO „Vinko Bek“ i  3. i 4. razreda srednje škole COO „Vinko Bek“
  • 40 roditelja djece i mladih s oštećenjem vida s područja Varaždinske županije, Međimurske županije, Koprivničko-križevačke županije, Karlovačke županije i Sisačko-moslavačke županije
  • 10 stručnjaka koji rade s djecom i mladima oštećena vida.

Trajanje projekta: 9. 11. 2016. – 8. 11. 2017.

Voditeljica projekta: Mateja Djak, mag. soc. rada

Projekt sufinancira Ministarstvo zdravstva u iznosu od 50.000,00 HRK.

 

Novosti o tijeku provedbe projekta

Završen projekt „(Ne)vidljiva strana ovisnosti“

Edukativno-informativni materijali – audio

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane