111. Projekt „Sebe pokreni, društvo promijeni“

Cilj projekta jest informirati i osnažiti mlade osobe s oštećenjem vida kako bi postali aktivni građani koji participiraju u donošenju odluka i poboljšanju kvalitete vlastitog života u lokalnoj zajednici.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partner na projektu je Mreža mladih Hrvatske.

Opći cilj projekta je osnaživanje mladih osoba s oštećenjem vida za preuzimanje uloge aktivnog građanina u društvenom životu zajednice.

Specifični ciljevi:

  1. Povećati informiranost mladih osoba s oštećenjem vida o pravima i mogućnostima slijepih osoba te uslugama i programima za mlade u lokalnim zajednicama, kao preduvjeta za preuzimanje uloge aktivnog građanina.
  2. Povećati znanja, kompetencije i vještine mladih osoba s oštećenjem vida za aktivno građansko djelovanje i prevladavanje društvenih predrasuda i nejednakosti.
  3. Osnažiti udruge slijepih u lokalnim zajednicama za povećanje broja aktivnosti i događanja za mlade kroz povećanje angažiranosti mladih u radu udruga.

U okviru projekta održat će se trodnevni ciklus edukativnih, kreativnih i praktičnih radionica kroz koje će mladi s oštećenjem vida usvajati nova znanja i vještine. Putem vježbi i diskusija osnažit će se za aktivan društveni angažman u svojim zajednicama.

Sudjelovanjem u osmišljavanju i organizaciji dana otvorenih vrata mladih u tri županije, mlade osobe s oštećenjem vida dobit će priliku stečena znanja primijeniti u praksi, osvijestiti sebi i drugima svoje mogućnosti i razvijati kreativne ideje za budući angažman i aktivnosti u zajednici.

U provedbi projekta, uz HSS kao nositelja, sudjeluje partnerska organizacija Mreža mladih Hrvatske.

Trajanje projekta: 1. 11. 2017. – 31. 10. 2018.

Voditeljica projekta: Andreja Veljača, dipl. iur.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 119.000,00 HRK.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane