Provedena vikend edukacija i radionice za djecu i roditelje

U okviru projekta „Tata od formata 2“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, 2. i 3. ožujka održane su edukacija za roditelje te radionice za djecu s oštećenjem vida i njihovu braću i sestre.

I ove godine družili smo se s obiteljima iz cijele Hrvatske, odnosno 22 roditelja i 24 djece, a edukacija i radionice provedene su u suradnji s dugogodišnjim stručnim suradnicama, edukacijskim rehabilitatoricama Anom Udovičić i Andrejom Fajdetić te psihologinjama Anitom Lauri Korjalija i Evom Anđelom Delale. U okviru suradnje s Dramskim studijem slijepih i slabovidnih „Novi život“, kao partnerskom organizacijom na projektu, na edukaciji za roditelje sudjelovao je ravnatelj i glumac Vojin Perić.

Vrijedan doprinos provedbi aktivnosti i mogućnosti prilagodbe radionica za djecu prema individualnim željama i mogućnostima, dale su volonterke i volonteri Studijskog centra socijalnog rada, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i radni terapeuti.

Uz mnogo razmijenjenih iskustava, osjećaja, znanja, i razmišljanja, još jednom smo zaključili koliko su projekti koji uključuju članove obitelji djece s oštećenjem vida vrijedni i važni, te kolika je potreba za još više prilika u kojima roditelji mogu međusobno razmijeniti iskustva i produbiti svoja znanja i vještine nošenja sa svakodnevnim životnim izazovima.