119. Projekt „Kreativna školica znanja i samopouzdanja“

Opći cilj projekta je povećati mogućnosti i kvalitetu života djece i mladih s oštećenjima vida kroz aktivnosti izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava.

Uz opći cilj projekta, aktivnosti su usmjerene na tri specifična cilja:

1. Povećati znanje, vještine i kompetencije djece i mladih s oštećenjem vida u području kreativnog izražavanja i stvaralaštva za osobe s oštećenjem vida.
  2. Unaprijediti osobne i socijalne vještine djece i mladih s oštećenjem vida kroz specifične edukacijsko-rehabilitacijske aktivnosti, poticanje međusobne solidarnosti i općih ljudskih vrijednosti.
  3. Uspostaviti suradnju odgojno-obrazovne ustanove i udruge kao modela kvalitetne suradnje važnih društvenih dionika u povećanju mogućnosti i uključivanja djece i mladih s oštećenjem vida.

U okviru projekta provest će se 5-dnevni kreativni kamp za 16 djece i mladih s oštećenjem vida koji će sudjelovati u raznovrsnim aktivnostima dramskih, likovnih i sportskih radionica s ciljem povećanja znanja, vještina i kompetencija u području kreativnog izražavanja i stvaralaštva, unapređenja socijalnih vještina i aktivnog pristupa životu. Ciljana skupina jesu djeca koja pohađaju više razrede osnovne škole (7. i 8. razred) te niže razrede srednje škole (1. i 2. razred) u Centru za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ ili su integrirani u redovne odgojno-obrazovne ustanove na području cijele Hrvatske.

Kamp će se održati u prilagođenom i pristupačnom objektu Edukacijsko-rehabilitacijskog kampa za slijepe „Premantura“, a aktivnosti prilagođene potrebama i mogućnostima svakog sudionika vodit će niz stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u radu s osobama s oštećenjem vida. Uz angažirane stručnjake, podršku će pružati i volonteri s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Partnerska organizacija: Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“

Trajanje projekta: 1. 11. 2018. – 31. 8. 2019.

Voditeljica projekta: Andreja Veljača, dipl. iur.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 142.639,45 kuna.

Proveden kreativni kamp