120. Projekt „Zajedno u različitosti“

Svrha projekta jest prevencija vršnjačkog nasilja među djecom nižih razreda osnovne škole (3. i 4. razred), uključujući djecu s oštećenjem vida koja polaze redovne osnovne škole.

Opći cilj projekta je pridonijeti prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom nižih razreda osnovne škole (3. i 4. razred), uključujući djecu s oštećenjem vida koji polaze redovne osnovne škole.

S trendom porasta uključivanja djece i mladih s invaliditetom u redovni odgojno-obrazovni sustav, javljaju se i izazovi koje treba rješavati da bi se stvorila istinski prijateljska i otvorena atmosfera međusobnog uvažavanja te da bi formalni propisi zaživjeli u svakodnevnom životu.

U osnovnim školama na području Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba provest će se ciklus od pet interaktivnih radionica za djecu nižih razreda OŠ (1. – 4. razreda) na teme: prepoznavanje nasilja, uloga koju u nastanku ili sprečavanju nasilja imaju moderne tehnologije te povećanje odgovornog ponašanja, socijalnih vještina i kompetencija kroz učenje o nenasilnom rješavanju sukoba. Radionice će biti interaktivne te uključiti različite metode rada kao što su diskusije, kvizovi znanja i igranje uloga, kako bi polaznici bili što aktivnije uključeni u program te da bi se povećala razina prijenosa znanja i vještina.

Partnerska je organizacija u provedbi projekta Dramski studio slijepih i slabovidnih „Novi život“, iz koje u provedbi radionica sudjeluje glumac koja će u odabranim školama sudjelovati na po jednoj radionici.

Po završetku ciklusa radionica svim polaznicima bit će uručene potvrde o sudjelovanju kao oblik priznanja njihova truda i zalaganja.

Trajanje projekta: 1. 12. 2018. – 30. 11. 2019.

Voditeljica projekta: Ana Vrbanić, prof. psih.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Završena provedba projekta „Zajedno u različitosti“

Završena provedba ciklusa radionica u dvije osnovne škole