Projekt „Čitam točkicama 3“

Opći je cilj projekta „Čitam točkicama 3!” osigurati djeci s oštećenjem vida učinkovito i ravnopravno sudjelovanje u odgojno-obrazovnom procesu na načelima prihvaćanja različitosti i izjednačavanja mogućnosti kroz prilagodbu i tiskanje udžbenika i drugih nastavnih materijala na brajicu.

U širem smislu, projekt doprinosi ostvarivanju osnovnog ljudskog prava na jednake uvjete obrazovanja, što će se ostvariti prilagodbom i tiskanjem na brajici udžbenika, radnih bilježnica i čitanki za osnovnu školu.

U okviru projekta prilagodit će se sljedeća izdanja:

  • KEMIJA 7, udžbenik kemije za 7. razred OŠ, Profil Klett, autori: Tamara Banović, Karmen Holenda, Sandra Lacić, Elvira Kovač-Andrić, Nikolina Štiglić
  • BIOLOGIJA 7, udžbenik biologije s dodatnim digitalnim sadržajima za 7. razred OŠ, Školska knjiga, autori: Damir Bendelja, Žaklin Lukša, Renata Roščak, Emica Orešković, Monika Pavić, Nataša Pongrac
  • BRAJIČNA NOTACIJA ZA FIZIKU I KEMIJU, izdavač Hrvatski savez slijepih, autor: Robert Pugar (novoizrađena notacija u sklopu ovog projekta)

Projekt se realizira u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ iz Zagreba.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 181.667,00 HRK.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane