Edukativno-kreativni trening za mlade (1. 7. 2020. – 5. 7. 2020.)

U okviru projekta „Odglumi, nauči, promijeni“ koji financira d Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u razdoblju od 1. 7. 2020. – 05.07.2020. godine održan je edukativno-kreativni trening za mlade osobe s oštećenjem vida.

Na treningu je sudjelovalo 14 mladih osoba s oštećenjem vida s područja cijele Hrvatske u dobi do 18. do 29. godina te pet volonterki, također mladih osoba.

Tijekom pet dana druženja obrađene su teme zapošljavanja mladih osoba i osoba s invaliditetom kao preduvjeta socijalnog uključivanja, a razgovaralo se i o problemima i poteškoćama s kojima se mladi s oštećenjem vida susreću u obitelji i široj okolini u borbi za vlastitu samostalnost i neovisnost.

Kroz radionice pisanja projekata mladi su stekli nove vještine i izrazili svoju kreativnost razradom projektnih prijedloga.

Kroz partnerstvo s Dramskim studijem slijepih i slabovidnih „Novi život“ održane su dramske radionice osvještavanja vlastitih mogućnosti i podizanja razine samopouzdanja, a kroz interaktivne radionice, debate i kvizove o aktualnim društvenim temama mladi su jačali znanja, vještine i kapacitete za aktivno sudjelovanje u aktivnostima lokalnih udruga i zajednice.

Zajednički rad i trud tijekom druženja doveo je do konkretnih ideja kako poboljšati položaj mladih osoba u zajednici, a u slobodno vrijeme produbila su se stara i stvarala nova prijateljstva.

Zahvaljujemo svim sudionicima treninga na pozitivnoj energiji i mnoštvu ideja te volonterkama koje su činile nezaobilazni dio treninga iskazavši veliku predanost i profesionalnost.