Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa Hrvatski savez slijepih predstavio je EU projekt DANOVA: Inovativne usluge prijevoza za slijepe i slabovidne putnike u dunavskoj regiji. Riječ je o projektu transnacionalne suradnje koji sufinancira Danube Transnational Programme (DTP), poznatiji pod nazivom Interreg Dunav.

Na početku konferencije sve prisutne pozdravio je predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić koji se ukratko osvrnuo na pomake, ali i izazove vezane uz položaj slijepih osoba u Republici Hrvatskoj. Pozdravnim govorima pridružile su se gđa Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, te Marinka Bakula Anđelić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Izvršna direktorica Andreja Veljača zahvalila je svima na dolasku, te uz Lovorku Horvačić, socijalnu radnicu, predstavila aktivnosti Hrvatskog saveza slijepih, a zatim prepustila riječ Mladeni Funtek, edukacijskoj rehabilitatorici koja je voditelj projekta DANOVA u ime Hrvatskog saveza slijepih.

Konferenciji su prisustvovali i ostali uvaženi predstavnici: iz ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET-a), HŽ Putničkog prijevoza, Hrvatskog autokluba (HAK-a), organizacija i saveza osoba s invaliditetom. Događaj je popraćen medijski.

Više informacija saznajte na poveznici.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane