Održana edukacija djelatnika Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka

Na poziv djelatnika Centra za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka, dana 23. 2. 2021., stručna služba Hrvatskog saveza slijepih održala je edukaciju o razumnoj prilagodbi radnog mjesta za osobe s oštećenjem vida. Kroz teorijsko predavanje popraćeno primjerima iz prakse te osobnim iskustvom osobe, sudionici su se najprije upoznali s karakteristikama oštećenja vida i njegovom utjecaju na funkcioniranje slijepih i slabovidnih osoba. Na taj su način osvijestili važnost procjene funkcionalnog vida u određivanju metoda, pomagala i prilagodbi okoline koje omogućavaju osobi da bude što samostalnija. Sudionicima su predstavljene osnove osiguravanja arhitektonske pristupačnosti, pristupa informacijama, digitalne pristupačnosti, te osnove prilagodbe organizacijskih i psihosocijalnih aspekata u radnoj okolini. Na kraju su imali prilike sami vidjeti i iskušati kako rade tiflotehnička pomagala poput govornih satova, čitača ekrana i govornih jedinica, brajičnog retka i elektroničkog povećala. Slike možete pogledati na ovom linku.
Ako trebate uslugu edukacije vezano za osobe s oštećenjem vida, obratite nam se s povjerenjem! Edukacija se osmišljava prema vašim potrebama, a može uključivati sljedeće teme: o oštećenju vida i načinu funkcioniranja; pravilna komunikacija, pristup i vođenje; prava i mogućnosti; zapošljavanje i školovanje; tiflotehnička pomagala i asistivna tehnologija; rehabilitacijski programi; osiguranje pristupačnosti i razumna prilagodba.

 

 

 

 

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane