Najava dokumentarnog filma „Tragovi jalžabečkog kraja“ s audiodeskripcijom (AD) na Varaždinskoj televiziji

Dragi članovi i svi zainteresirani,

pozivamo vas da u srijedu, 7. travnja 2021. godine, s početkom emitiranja u 13:05 sati na programu Varaždinske televizije (VTV-a) pogledate prvi nastavak dokumentarnog serijala „Tragovi jalžabečkog kraja“. Dokumentarni film će se emitirati uz audiodeskripciju – upotrebu govornih opisa ključnih vizualnih elemenata dodanih u sam film, čime će biti pristupačniji i slijepim i slabovidnim osobama.

Produkcija i prilagodba filma financirana je sredstvima Ministarstva kulture kroz projekt „Put do kulture“ kojeg provodi Hrvatski savez slijepih u suradnji s VTV-om i timom za audiodeskripciju pod vodstvom Antonia Pavlovića.

Transkript prošle najave VTV-a: „Mnogo toga što čovjek u životu stvori vrijedi sačuvati. Kad ne bi postojali tragovi, ljudi bi se pogubili prolazeći kroz život. Posebno vrijedi sačuvati baštinu naslijeđenu od predaka, što vrijedno čine u KUD-u ‘Elizabeza Jalžabet’. Testament za buduća pokoljenja odlučili su ostaviti u obliku filmskog zapisa ‘Tragovi jalžabečkog kraja’, u kojem sudjeluju sve sekcije Društva. Djelić života svojih pradjedova i prabaka, baka i djedova svojih roditelja otrgnuli su od zaborava i sačuvali kao spomenar, kao društveni i kulturni herbarij za buduće naraštaje.“

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane