Poziv na edukativnu radionicu za pristupačnost audiovizualnih sadržaja putem inovativne mobilne aplikacije MovieReading

U sklopu promotivne kampanje pod nazivom FILM KOJI UKLJU-ČUJE Hrvatski savez slijepih u suradnji s Udrugom Pari Pikule i Centrom za audiodeskripcije u četvrtak 13. svibnja ove godine u Zagrebu organizira edukativnu radionicu na kojoj će biti predstavljena mobilna aplikacija MovieReading prilagođena hrvatskom tržištu koja koristi inovativne tehnologije i inovativan pristup prilagođenim audiovizualnim sadržajima za odrasle osobe s oštećenjem vida te slijepu i slabovidnu djecu. Radionica će se održati uz demonstraciju upotrebe aplikacije te osposobljavanje korisnika za njeno korištenje.

Aplikacija MovieReading sadrži platformu s audiodeskripcijama odabranih filmova, a radi po sistemu prepoznavanja odnosno sinkronizacije audiodeskripcije s odabranim filmom u kinu, na televiziji ili online. Zahvaljujući ovoj aplikaciji osobe s oštećenjem vida u kinu više neće trebati koristiti posebnu opremu prilagođenu za slijepe i slabovidne osobe, već će na svoje pametne uređaje preuzeti pristupačnu aplikaciju MovieReading te se u kinu njome samostalno služiti.

U narednom periodu Udruga Pari Pikule će na aplikaciji osigurati audiodeskripcije za tri filma. Prvi pristupačan film na platformi MovieReading bit će Starac i roda – priča o Klepetanu i malenoj, koji kreće u kino-distribuciju u četvrtak, 20. svibnja 2021.

Promotivna kampanja FILM KOJI UKLJU-ČUJE u organizaciji Udruge Pari Pikule i partnera provodi se tijekom svibnja 2021. na lokacijama u Varaždinu, Zagrebu i Rijeci.

U Zagrebu će se jednosatna edukativna radionica uz demonstraciju i osposobljavanje za upotrebu aplikacije održati u četvrtak 13. svibnja 2021. u 16:00 sati u prostorijama Udruge slijepih Zagreb, Draškovićeva 80, 3. kat, a vodit će je Antonio Pavlović.

Pozivamo sve zainteresirane članove Udruge slijepih Zagreb da se prijave za radionicu najkasnije do ponedjeljka, 10. svibnja 2021. na broj telefona 01 4811 231 ili na e-mail hrvatski@savez-slijepih.hr.

 

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane