Poziv na Međunarodnu online panel diskusiju „Primjereno stanovanje osoba s invaliditetom u RH i regiji – primjeri dobre i loše prakse“

Obavještavamo vas da 8. Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom organizira Međunarodnu online panel diskusiju „Primjereno stanovanje osoba s invaliditetom u RH i regiji – primjeri dobre i loše prakse“ u okviru kampanje “Je li osobama s invaliditetom u RH primjereno stanovanje lutrija?” koja je pokrenuta s ciljem donošenja odgovarajućeg pravnog okvira za socijalno stanovanje u Republici Hrvatskoj.

Cilj panel diskusije je prikazati kako su pitanje socijalnog stanovanja riješile zemlje u okruženju. Unatoč tome što se zakon odnosi i na druge ranjive skupine, cilj je na panel diskusiji dobiti informacije kako su u okviru Zakona o socijalnom stanovanju regulirana pitanja osoba s invaliditetom. Stoga na panel diskusiji sudjeluju predstavnici pokreta osoba s invaliditetom Slovenije, Srbije i Republike Srpske da podijele iskustva dobre i loše prakse u primjeni propisa o socijalnom stanovanju u njihovim zemljama.

Očekuje se sudjelovanje predstavnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Jedan od panelista bit će i prof. dr. sc. Gojko Bežovan, redoviti profesor socijalne politike na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesor Bežovan jedan je od vodećih hrvatskihstručnjaka za socijalnu politiku koji dugi niz godina socijalno stanovanje ima u fokusu svoga djelovanja.

Panel rasprava održat će se dana 15. studenoga 2021. s početkom u 11.00 sati putem Zoom platforme, a poveznica za sudjelovanje je

https://us02web.zoom.us/j/82933141048?pwd=MEhpRG92YVF0WGNYM3ZZUzIrUlJpZz09.

S poštovanjem,

8. Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane