Aplikacija „OKO“ zapela nam je za oko

Obavještavamo naše članove i članice da smo se bacili u testiranje jedne aplikacije koja nam je baš zapela za oko, a i zove se tako  – OKO!

Riječ je o aplikaciji koja je trenutno dostupna samo za iPhone, ali dakako da je namjera učiniti ju dostupnom i za Android.

Svrha joj je pomoći slijepim i slabovidnim osobama pri sigurnom prelasku ceste sa semaforima.

No to je samo početak! Dugoročan cilj je da nam koristi i za prepoznavanje brojeva autobusa i tramvaja i kod izbjegavanja prepreka pri kretanju. Aplikacija se služi našom kamerom koju trebamo uperiti u (otprilike) smjer semafora pa ga ona detektira i zvučno i vibracijom nam javlja je li crveno ili zeleno. U slučaju da imamo dva semafora, aplikacija je napravljena tako da detektira ovaj bliži i šalje nam njegove informacije.

Aplikacija postoji u zemljama Beneluksa i u Njemačkoj, a u Hrvatskoj ju možemo testirati na iPhoneu tako da se prijavimo na poveznici na dnu. Važno je znati da je ovo testna faza za koju trebamo što više onih koji će aplikaciju testirati kako bismo ju mogli dovesti na naše tržište.

Nakon što se prijavite, zaprimit ćete mail s uputama. Prvo se skine Testflight i onda aplikacija OKO preko njega.

Svakako imajte na umu da može pogriješiti i da se trebate osloniti i na druga osjetila / osobe dok testirate!

Naš predsjednik je zadovoljan kako radi, a vi? Isprobajte na poveznici u nastavku, a svoja zapažanja, primjedbe i probleme slobodno javite na bruno.tot@savez-slijepih.hr.

Poveznica: AYES | Early Access

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane