Kampanja „One Billion Rising“/„Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“, poziv za sudjelovanje

Ove godine Kampanja u fokus stavlja nasilje nad ženama i uništavanje planeta Zemlje, ali i povezanost i brigu žena za zaštitu okoliša. Poziva na umjetnički otpor nasilju – nasilju nad ženama, njihovim tijelima i nad “jedinstvenim tijelom” – našom Zemljom.

Hrvatski savez slijepih uključio se u Kampanju, u suradnji s ostalim ženskim mrežama koje djeluju u cilju promicanja ženskih ljudskih prava.

U tu svrhu, dana 5. veljače snimljene su izjave žena s invaliditetom u prirodi: „Želim da se potrudiš uvidjeti da sam puno, puno više od bijelog štapa“, “Sve što želim za Valentinovo je da vidiš moju snagu, a ne invalidska kolica.“, „Sve što želim za Valentinovo je da od svoga rada mogu pristojno živjeti.“ i „Sve što želim za Valentinovo je da nasilje prestane.“.

Ovim se putem obraćamo svim djevojkama, ženama, ali i muškarcima  s invaliditetom ili bez njega pozivom da se uključe u Kampanju i daju svoj doprinos ovom važnom pokretu. Potrebno je izraziti kroz kratku poruku način na koji žene s/bez invaliditeta vide odnos prema njima, njihovu povezanost kao i borbu za prava žena i život bez nasilja.

Pridružite nam se i fotografirajte ženu s/bez invaliditeta i drvo (uz drvo, ispred drveta ili da ga grli). Fotografije dostavite na hrvatski@savez-slijepih.hr do četvrtka, 10. veljače u 16.00 sati, a uz fotografiju napišite i svoju poruku. Od 14. veljače SOIH će sve objedinjene fotografije žena prikazivati u okviru zajedničke Kampanje. Boja kampanje je crvena, stoga bi bilo dobro na fotografiji istaknuti nekakav crveni detalj.

 

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane