Aplikacija „Be My Eyes“ sada je dostupna i na hrvatskom jeziku!

Aplikacija „Be My Eyes“ od ove je godine dostupna i na hrvatskom jeziku. Riječ je o aplikaciji koja uvelike može olakšati male poteškoće iz svakodnevice osoba oštećena vida. Spariti čarape, provjeriti rok trajanja mlijeka, pročitati način pripreme s omota namirnice, samo su neke od prepreka na koje nailaze slijepe osobe, a uz ovu aplikaciju  u samo nekoliko trenutaka u njihovu prevladavanju može im pomoći volonter putem video chata. Više od 3000 volontera već je označilo svoju dostupnost na hrvatskom jeziku, a na onima kojima je potrebna pomoć ostaje samo besplatno skinuti aplikaciju na svoje Android ili IOS sučelje i u trenutku prevladati teškoću pomoću tuđih očiju.

Više o aplikaciji rekao je naš Bruno Tot, koji je i sudjelovao u njezinu prevođenju na hrvatski, u vijestima Media Servisa. Puni prilog možete poslušati na stranici Hrvatskog saveza slijepih.