Lijepe vijesti o aplikaciji „m-zaba“!

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da se naš zajednički trud isplatio! Zagrebačka banka je, zahvaljujući zalaganju stručnjaka za asistivne tehnologije, Bruna Tota iz Hrvatskog saveza slijepih, kao i svih vas koji ste nas kontaktirali i osobno slali prigovore banci, odlučila omogućiti slijepim i slabovidnim osobama korištenje stare verzije aplikacije „m-zaba“ dok se ne riješe problemi u novoj verziji. Ovo je značajna pobjeda u borbi za pristupačnost digitalnih sadržaja slijepim i slabovidnim osobama. Međutim, nećemo stati na tome! Nastavljamo i dalje neumorno raditi na stvaranju pristupačnijeg svijeta za osobe s oštećenjem vida.

U nastavku šaljemo uputu Zagrebačke banke za vraćanje na staru verziju:

“Kao prvi korak molimo da, svi korisnici koji aktivno mogu upotrebljavati e-mail, pošalju mail na adresu: m-zaba@unicreditgroup.zaba.hr sljedećeg sadržaja:

U sadržaju molim da navedu interes za aktivaciju stare m zabe zbog poteškoća s vidom/upotrebom alata za čitanje i pošalju sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • OIB
  • Broj mobitela
  • Vrsta uređaja (Android ili iPhone)
  1. a)e-mail adresa registrirana na Play Storeu

ili

  1. b)e-mail adresa registrirana na App Storeu (iPhone korisnike molimo da nakon slanja podataka instaliraju na svom uređaju aplikaciju TestFlight)

Iniciranjem kontakta e-mailom, zadatak će biti usmjeren na bankara koji će biti potpuno upoznat s postupkom i povratno ih kontaktirati, ali ako korisnik ima poteškoća pri korištenju e-maila, svakako neka se obrati telefonom na 01/3789-785, gdje će kolege pomoći oko svih potrebnih koraka.”

Hrvatski savez slijepih također Vam stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane