Projekt UPowerWAD – poziv za sudjelovanje u europskom istraživanju

UPowerWAD je projekt koji će Europska unija slijepih (EBU) provoditi u razdoblju 2022. – 2024. godine, a cilj projekta jest podići svijest i znanja osoba oštećena vida o provedbi EU direktive o pristupačnosti mrežnih stranica i aplikacija, kao i o načinima ulaganja žalbi kada se spomenuta Direktiva ne poštuje.

Ono najzanimljivije su treninzi koje će EBU provoditi, ali prvi korak je ipak europsko istraživanje o mehanizmima za ulaganje žalbi vezano uz pristupačnost mrežnih stranica.

U tom smislu, EBU je zamolio svoje članice da prenesu poziv za sudjelovanje svim zainteresiranim osobama s oštećenjem vida. Istraživanje je kratko i koncipirano je kao intervju koji se može voditi telefonski, preko Teamsa, Google Meeta ili Zooma na sljedećim stranim jezicima: engleskom, francuskom, njemačkom, mađarskom, poljskom, španjolskom i jezicima koji se govore u skandinavskim zemljama.

Molimo sve zainteresirane da pošalju svoje podatke (ime i prezime, željeni jezik i način provedbe intervjua, dob, spol, vrsta oštećenja, e-mail, br. telefona ako odaberu intervju putem telefona) na mail ines.hlevnjak@savez-slijepih.hr do 13. ožujka.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane