2. sastanak s dionicima u okviru projekta DANOVA – Inovativne usluge prijevoza za slijepe i slabovidne putnike

Ovim putem vas obavještavamo da je 16. ožujka održan 2. sastanak s dionicima, odnosno predstavnicima pružatelja usluga javnog i privatnog prijevoza, gradske i županijske vlasti grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, kao i predstavnica Udruge slijepih Dubrovačko-neretvanske županije, te predstavnika ostalih interesnih skupina.

Sastanak su zajedničkim snagama osmislili i vodili članovi projektnih timova iz Hrvatskog saveza slijepih, Zračne luke Dubrovnik i Lučke uprave Dubrovnik.

Dionicima je najprije predstavljen projekt DANOVA, a zatim i dosadašnji ostvareni rezultati. Potom su predstavnici Zračne luke Dubrovnik objasnili procjenu pristupačnosti glavnih prometnih čvorišta za slijepe i slabovidne putnike, te su predstavili primjere dobre prakse. Nadalje, predstavnici Zračne luke Dubrovnik i Lučke uprave Dubrovnik pružili su kratak pregled budućih pilot akcija projektnih partnera, ali i onih koje su upravo u tijeku.

Posljednju prezentaciju u nizu održala je voditeljica komunikacija i vidljivosti iz Hrvatskog saveza slijepih, pruživši pregled rezultata Međunarodnog poziva za inovativna rješenja u području pristupačnosti i mobilnosti slijepih i slabovidnih putnika. Nakon prezentacije, uslijedila je panel rasprava čiji je cilj bio približiti dionicima perspektivu slijepe osobe i problema na koje nailazi u nedostatku pristupačnosti kada je riječ o mobilnosti.

Također, dionici su dobili priliku izraziti svoje nedoumice i mišljenja pa se naposljetku razvila vrlo živahna rasprava iz koje je, na zadovoljstvo organizatora, svatko izišao s malo više proširenih vidika.

 

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane