Dostupnost stranog filma s hrvatskom audiodeskripcijom

Prenosimo obavijest udruge PARI PIKULE o dostupnosti još jednog stranog filma s hrvatskom audiodeskripcijom kojoj se može besplatno pristupiti putem aplikacije MovieReading koju možete pronaći u trgovini na svom pametnom telefonu, IOS-u ili Androidu.
Za one koji još nisu upoznati, MovieReading je inovativna tehnologija mobilne aplikacije potpuno neovisna od projekcijske opreme instalirane u kinima, koja omogućava svima da samostalno gledaju filmove ili serije. Slijepim i slabovidnim osobama omogućuje slušanje opisnih scena – audiodeskripcija bilo kojeg prilagođenog filma/serije koji se prikazuje na bilo kojoj platformi; u kinu, na televizoru ili online. Potreban je samo vaš pametni uređaj i vaše slušalice te možete samostalno uživati u filmskim čarima. MovieReading “sluša” zvučni zapis filma putem mikrofona na vašem uređaju, prepoznaje u kojem dijelu filma se nalazite, i zatim pokreće audiodeskripciju sinkroniziranu s filmom.
Preuzmite i instalirajte aplikaciju na svoj uređaj. Funkcionira na pametnim telefonima, na tabletima i elektronskim naočalama. Korištenje MovieReading aplikacije je besplatno za korisnike.
Riječ je o belgijskoj komediji pod nazivom MOJ TATA KOBASICA u distribuciji Kino Mediterana. U svim krajevima Hrvatske slijepe i slabovidne osobe tako filmu mogu pristupiti putem platforme kina Mediterana s poveznice na dnu ove obavijesti.
Kratke upute: Nakon što ste kliknuli na poveznicu, ispod naslova i navedenog trajanja filma pronaći ćete cijenu najma filma koja iznosi 15kn. Ispod nje, nalazi se gumb „Unajmi“ koji će vas prvo tražiti podatke za registraciju – ime i prezime, mail, odabranu lozinku, datum rođenja i broj kartice kako biste odmah platili najam filma. Sve je pristupačno i traje vrlo kratko. Nakon što unesete te podatke, odmah se pojavi gumb „Pogledaj“ film, a vama samo ostaje pokrenuti ga i uživati! U slučaju poteškoća, tu smo za vas!
Poveznica: https://www.kmod.hr/film/moj-tata-kobasica/

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane