Mobilna aplikacija Blinda

Prenosimo obavijest o skorašnjem održavanju konferencije povodom predstavljanja mobilne aplikacije pod nazivom Blinda. Naime, riječ je o projektu s osam partnera iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke. Cilj je projekta razviti tehnološku platformu koja će slijepim i slabovidnim osobama omogućiti pristup audioknjigama i ostalim snimljenim govornim sadržajima putem mobilne aplikacije Blinda u skladu sa Marakeškim ugovorom, kako bi se tim osobama olakšao pristup objavljenim djelima.

Naši partneri u okviru Erasmus+ programa na projektu „Složno po vještine“, Slovenski savez slijepih, odnosno Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, sudjeluje i u ovom Erasmus+ projektu. S hrvatske strane, partnerska organizacija sa svojim fundusom zvučnih knjiga jest Zaklada Čujem, Vjerujem, Vidim.

Audiobook, već postojeća aplikacija za slušanje audioknjiga, tako je u okviru ovog projekta iznjedrio još jednu, posebnu aplikaciju s audioknjigama za slijepe i slabovidne osobe koje su članovi matičnih knjižnica za slijepe. Projekt ima za cilj proširiti se na ostale zemlje i organizacije kako bi što većem broju slijepih i slabovidnih osoba mogao ponuditi što veći broj i spektar zvučnih knjiga na različitim jezicima.

Više informacija slijedi uskoro!

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane