Audiodeskripcija Krležine predstave Adam i Eva

Audiodeskripcija Krležine predstave Adam i Eva, nastala je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Projekt audiodeskripcije kazališne predstave osmišljen je kao približavanje kulturnog sadržaja slijepim i slabovidnim osobama te suradnja između kulturnih i humanitarnih institucija RH.

Program povezuje: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Hrvatski savez slijepih, Kazalište Marina Držića u Dubrovnika, Centar za audiodeskripciju i slobodne umjetnike u ovom slučaju, glumca Tomislava Krstanovića na čiju je inicijativu cijeli program i zaživio.

Unutar sebe, program sadrži kulturno-edukativni sadržaj koji uz pomoć digitalne tehnologije dolazi izravno do svojih korisnika. Radi se o audiodeskripciji Krležine predstave Adam i Eva Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika u režiji Helene Petković, izvedene na daskama kazališta u sezoni 2019. te njezine audiodeskripcije i prilagodbe slijepim i slabovidnim osobama kako bi i one uživale u izvedbi umjetnika, Krležinog teksta, a također im se indirektno poslala poruka da su sastavni dio ovoga društva.

Poveznicu na audiodeskripciju Krležine predstave Adam i Eva možete pronaći ovdje.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane