Projekt Film koji uključuje i aplikacija MovieReading

U okviru projekta Film koji uključuje, na aplikaciji MovieReading dostupan je novi film.

Film Košnica, trostruki laureat festivala Sundance i jedan od kandidata za nominaciju za Oskara stiže u hrvatska kina od 21. 4. u distribuciji Kina Mediteran.

Snimljena prema istinitom događaju, Košnica donosi toplu i snažnu priču o upornosti žene koja uspijeva izgraditi bolji život za sebe i sumještane. Njen muž je nestao za vrijeme rata na Kosovu, čime je nestao i glavni izvor prihoda obitelji pa Fahrije počinje raditi ono što najbolje zna – ajvar. Pokreće mali poljoprivredni obrt s još nekoliko žena iz sela s ciljem da postanu neovisne.

Film je dostupan i za slijepe i slabovidne osobe diljem Hrvatske u kinima. Audiodeskripcija je dostupna na mobilnoj aplikaciji MovieReading. Kao što ste već upoznati MovieReading je inovativna tehnologija mobilne aplikacije potpuno neovisna od projekcijske opreme instalirane u kinima, koja omogućava svima da samostalno gledaju filmove ili serije. Slijepim i slabovidnim osobama omogućuje slušanje opisnih scena – audiodeskripcija bilo kojeg prilagođenog filma/serije koji se prikazuje na bilo kojoj platformi; u kinu, na televizoru ili online. Potreban je samo vaš pametni uređaj i vaše slušalice te možete samostalno uživati u filmskim čarima. MovieReading “sluša” zvučni zapis filma putem mikrofona na vašem uređaju, prepoznaje u kojem dijelu filma se nalazite, i zatim pokreće audiodeskripciju sinkroniziranu s filmom.

​Potražite u trgovini na svom pametnom telefonu, IOS-u ili Androidu mobilnu aplikaciju MovieReading. Preuzmite i instalirajte aplikaciju na svoj uređaj. Funkcionira na pametnim telefonima, na tabletima i elektronskim naočalama. Korištenje MovieReading aplikacije je besplatno za korisnike.

Ovdje možete pogledati audio i video upute o preuzimanju i  korištenju aplikacije Moviereading. 

Film koji uključuje je projekt kojeg provodi udruga PARI PIKULE.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane