Poziv EBU-a na prijave za radionicu u okviru projekta „UPowerWAD“

Projekt pod nazivom „UPowerWAD“ koji provodi EBU (Europska unija slijepih), a koji se bavi promicanjem pristupačnosti internetskih stranica i aplikacija za osobe oštećena vida, napreduje u punom jeku! Posljednje što se u okviru ovog projekta odradilo bili su intervjui sa slijepim i slabovidnim korisnicima aplikacija i mrežnih stranica, a uskoro se očekuju rezultati tog istraživanja. U tom kontekstu, EBU najavljuje online radionicu koja će se održati preko Zoom-a 10. lipnja od 13.00 do 15.00 sati.

Polaznici radionice imat će priliku izraziti I svoja mišljenja I viđenja problema I poteškoća s pristupačnosti aplikacija I mrežnih stranica, a saznat će i rezultate gore navedenog istraživanja.
Sva saznanja koja će se prikupiti tom prilikom poslužit će za sljedeće:

• Izradu metodološkog alata za prikupljanje I analizu povratnih informacija od korisnika, kao i izradu općih preporuka za poboljšanje mehanizama žalbe na nepristupačnost aplikacija i mrežnih stranica.
  • Izradu modela kurikuluma za edukaciju o pružanju povratnih informacija o nepristupačnosti mrežnih stranica i aplikacija.

Svatko koga zanima pristupačnost interneta, mrežnih stranica i aplikacija za osobe oštećena vida, a koji se služi engleskim jezikom, može se prijaviti za radionicu na mail: ebuprojects@euroblind.org.