Obavijest o promjeni uredništva za časopis „Riječ slijepih“

Obavještavamo sve zainteresirane kako je Upravni odbor Hrvatskog saveza slijepih na svom prethodnom sastanku donio odluku o promjeni uredništva za časopis „Riječ slijepih“ i vratio ga u okrilje Saveza. Nova urednica ovog dvomjesečnika sada je Ines Hlevnjak, a moguće ju je kontaktirati, kako na rijec@savez-slijepih.hr , tako i na ines.hlevnjak@savez-slijepih.hr, kao i na broj 014811231 ili 0916028602, utorkom i srijedom od 9 – 11:30 te petkom od 12 – 15:00.

Ovom bismo prilikom podsjetili naše čitatelje, a možda i zainteresirali potencijalne autore, na neke od značajki po kojima se časopis „Riječ slijepih“ razlikuje od mjesečnika „HSS Info“ u izdanju Hrvatskog saveza slijepih.

Naime, dok je „HSS Info“ mjesečnik putem kojeg članstvo naših Udruga članica uz vaš dragocjeni doprinos informiramo o najnovijim događajima, promjenama, tehničkim potankostima kako na lokalnoj, tako i na regionalnoj ili nacionalnoj razini, „Riječ slijepih“, s druge strane, autoru pruža slobodu svakom od napisanih redaka dati osobni pečat kroz pripovijedanje, esejiziranje, liriku ili polemiziranje. Taj dvomjesečnik otvara prostor za iznošenje vlastitih misli, spoznaja i saznanja; za izražavanje osobnih doživljaja, emocija i  vrtloga osjećaja; za poetički ili narativni prikaz uspona i padova, želja i nadanja, prijedloga i rješenja te kritika i osvrta. Šarolika lepeza rubrika dopušta autoru dati mašti na volju, uvijek ostavljajući otvorenom mogućnost za nove i još bolje prijedloge i ideje. Tako možete pisati o retro stvarima, prošlim vremenima, „in“ novotarijama, vrućim temama, modernim vremenima, trikovima i rješenjima, novim iskustvima, brajičnim vrlinama, svjetlima na kraju tunela, malim stvarima koje život znače i svemu onome do čega vam pogled duha seže.

Ostaje još samo podsjetiti kako se za treće izdanje časopisa autorski tekstovi zaprimaju na prethodno navedene e-adrese do 27. lipnja točno u podne, a valja znati da će se njihov trud i rad i novčano isplatiti.

Godišnja članarina za pretplatnike časopisa „Riječ slijepih“ za zvučno izdanje iznosi 50 kuna odnosno 7 eura, a za brajično ili PDF izdanje 40 kuna odnosno 6 eura. Sve pojedinosti o načinu pretplate potražite na službenoj stranici Hrvatskog saveza slijepih u odjeljku Publikacije/Riječ slijepih.

I naravno, okušajte se u pisanju i pružite priliku novom čitanju!

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane