Istraživanje namijenjeno tijelima javnog sektora o mehanizmima za zaprimanje povratnih informacija o pristupačnosti njihovih mrežnih stranica i aplikacija u okviru projekta UPowerWAD

Osobe s invaliditetom, uključujući osobe s oštećenjem vida, vrlo se često susreću s poteškoćama pri davanju povratnih informacija, odnosno  prijavi sadržaja, informacija i usluga  koji nisu dovoljno pristupačni kako bi se njihov korisnik ili korisnica u potpunosti mogao/la njima služiti. Samo neki od primjera uključuju bankarske usluge, informacije na službenim stranicama javnog sektora, online usluge javnog sektora, a ovom nizu, nažalost, ne nazire se kraja, premda zakoni propisuju drugačije.

U okviru projekta „UPowerWAD“, Europska unija slijepih, FUNKA, Tehničko sveučilište u Dortmundu i Synthesis, uz financijsku podršku EU-a, istražuju mehanizme za prikupljanje povratnih informacija o pristupačnosti internetskih stranica i aplikacija za korisnike s oštećenjem vida u svrhu njihova poboljšanja te posljedično, povećanja učinkovitosti provedbe Direktive EU-a o pristupačnosti mrežnih stranica i aplikacija tijela javnog sektora.

Ovo, drugo po redu istraživanje, namijenjeno je tijelima javnog sektora s ciljem prikupljanja primjera dobre prakse, kako bi se poboljšali mehanizmi za zaprimanje povratnih informacija o pristupačnosti za, među ostalima, slijepe i slabovidne korisnike mrežnih stranica i aplikacija.

Istraživanje je dostupno do 20. lipnja, a moguće ga je ispuniti na engleskom jeziku ovdje.