Usluga besplatne pomoći prilikom ulaska i izlaska iz vlaka te putovanja vlakom u unutarnjem putničkom prometu HŽPP

HŽ Putnički prijevoz i HŽ Infrastruktura osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću te slijepim i visokoslabovidnim osobama pružaju besplatnu pomoć prilikom ulaska i izlaska iz vlaka te putovanja vlakom.

Putnici koji trebaju pomoć i podršku pri prijevozu vlakom trebaju unaprijed obavijestiti HŽ Putnički prijevoz najmanje 48 sati prije željenog putovanja kako bi se odgovarajuća pomoć mogla pravodobno organizirati.

S mrežne stranice HŽPP-a putem poveznice https://www.hzpp.hr/podrska-prijevoz-osoba-s-invaliditetom-i-osoba-smanjene-pokretljivosti možete isprintati ili preuzeti na računalo službeni HŽPP obrazac u word formatu pod nazivom “Zahtjev za pomoć pri prijevozu vlakom”, popuniti ga traženim podacima i dostaviti u HŽPP.
Najava planiranog putovanja može se izvršiti na blagajni HŽPP-a, putem elektroničke pošte informacije@hzpp.hr ili telefonski na brojeve telefona 060 333 444 (cijena poziva iz fiksne mreže je 1,74 kn/min, a iz mobilne 2,96 kn/min) i 01 3782 583.

U obrascu Zahtjeva popunjavaju se sljedeći podaci:
•  Podaci o putniku – ime i prezime, broj telefona ili mobitela, adresa elektroničke pošte ako želite dobiti pisani odgovor, putujete li s pratnjom te da li ćete imati prtljagu do najviše 30 kg;
•  Podaci o potrebnoj pomoći – označava se vrsta oštećenja, vrsta pomagala kojim se putnik služi, upisuje se vrsta pomoći koja je putniku potrebna te ostale napomene i posebni uvjeti vezano za potrebe putnika;
•  Podaci o putovanju – broj vlaka i rezervacije sjedala, datum i vrijeme polaska vlaka, polazni i odredišni kolodvor te kolodvor presjedanja ako putnik presjeda.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi informacija o voznom redu vlakova, cijenama, rezervacijama, pristupačnosti kolodvora, pomoći pri ulasku/izlasku iz vlaka, presjedanjima i ostalom što je vezano uz vaše putovanje, HŽPP telefonske informacije dostupne su svakodnevno od 5:00 do 23:00 sata na gore navedenim brojevima telefona (060 333 444 i 01 3782 583) te putem elektroničke pošte informacije@hzpp.hr.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane