Pravilan pristup i komunikacija sa slijepom osobom u putničkom prometu u okviru projekta DANOVA uobličeni su u edukativne video materijale!

Iznimno nas veseli što vas možemo izvijestiti kako su naša 4 edukativna video materijala koja smo izradili u okviru projekta DANOVA – Inovativne usluge prijevoza za slijepe i slabovidne putnike napokon ugledala svjetlo dana!

Naime, riječ je o edukativnim materijalima koje će DANOVA projektni tim Hrvatskog saveza slijepih premijerno koristiti , kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj razini, za edukacije o pravilnom pristupu i komunikaciji s osobama s oštećenjem vida u putničkom prometu namijenjene menadžerskim strukturama, ali ponajprije operativnom osoblju koje u svakodnevnom radu dolazi u kontakt s putnicima s oštećenjem vida. Edukacije će obuhvatiti nekoliko razina putničkog i javnog prijevoza, s naglaskom na partnerske organizacije projekta DANOVA, a one uključuju pružatelje usluga javnog gradskog prijevoza te zračnog i pomorskog prometa.

Video materijali prikazuju situacije s kojima su se mnoge osobe s oštećenjem vida barem jedanput susrele, a snimljeni su na 4 lokacije koje uključuju zračnu luku, željeznički kolodvor, tramvajsku stanicu te veliki trgovački centar. Uz dozu humora, dva genijalna poznata glumca i titlove na engleskom nema mjesta sumnji da će ovi edukativni materijali mnogima biti od velike koristi kada se nađu u situaciji da žele, a ne znaju kako pomoći osobi oštećena vida.

Naše edukativne video materijale možete pronaći na službenom Youtube kanalu Hrvatskog saveza slijepih ili na web stranici Hrvatskog saveza slijepih pod poveznicom Centar znanja / Katalog znanja.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane