Završna konferencija u sklopu projekta „Skupa izvan klupa“

29. kolovoza s početkom u 15 sati održana je Završna konferencija u okviru projekta „Skupa izvan klupa“ koji Hrvatski savez slijepih provodi u partnerstvu s OŠ „Dr. Ivan Merz“ iz Zagreba zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na Završnoj konferenciji odnosno priredbi, djeca s oštećenjem vida iz raznih područja Republike Hrvatske i djeca bez oštećenja vida koja su učenici sedmog razreda OŠ „Dr. Ivan Merz“ iz Zagreba odglumila su skečeve koje su naučila tijekom provedbe socijalizacijskog kampa koji se odvio od 6. do 10. srpnja 2022. godine u ERKS Premantura.

Ovom aktivnošću priveo se kraju projekt zahvaljujući kojem smo zajedničkim snagama učinili jedan veliki korak ka uključivijem i pravednijem društvu, kao i odgoju i obrazovanju koji se zasnivaju na ravnopravnosti i poštivanju različitosti.

Kao što rekosmo u intervjuu za Dobro jutro Hrvatska, ako jednog dana neko od djece sudionika bez oštećenja vida postane, primjerice, direktor nekog poduzeća i na razgovor primi kandidata s oštećenjem vida kojeg će gledati kao i svakog drugog, onda je to pravi rezultat i ogroman korak naprijed ka društvu koje želimo skrojiti!