Zvučna izdanja časopisa „Riječ slijepih“ prilagođavaju se željama i potrebama čitatelja!

Ponukani Vašim željama i potrebama, petim izdanjem časopisa „Riječ slijepih“ za rujan i listopad nastupila su poboljšanja u zvučnom izdanju časopisa, koji uz spomenuto, izlazi i na Brailleovu pismu te u elektroničkom obliku.

Naime, s obzirom na raznolike navike i potrebe čitatelja kada je riječ o brzini slušanja snimljenih djela, odluka je pala na umetanje uvodne i završne glazbene špice za svaki od autorskih tekstova, dok sama priča ili pjesma biva pročitana u potpunoj tišini.
Na taj način osigurava se maksimalna jasnoća, kao i pošteda od zamarajućih ubrzanih glazbenih nota pri povećanju brzine snimke te se izbjegava potreba za većim naprezanjem sluha.

Za šesto zvučno izdanje, koje će se našim pretplatnicima „pod bor“ dostaviti krajem prosinca, uključujući i sljedećih 5 izdanja, možete se pretplatiti za cijenu od 50 kuna (6,64 EUR prema fiksnom tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK), dok cijena godišnje pretplate za brajično ili elektroničko izdanje iznosi 40 kuna (5,31 EUR prema fiksnom tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK).
Pretplatu je moguće izvršiti osobno gotovinom na adresi izdavača, Draškovićeva 80/I, 10 000 Zagreb, radnim danom od 8 do 16 sati, te uplatom na žiro račun Hrvatskog saveza slijepih putem opće uplatnice ili Internet bankarstva na broj računa IBAN HR9323600001101264528, Zagrebačka banka d.d.
Za uplate iz inozemstva obavezno je navesti – BIC / Swift: ZABA HR2X.Prilikom uplate za zvučno i Brajično izdanje od iznimne je važnosti navesti svoju adresu, a za elektroničko izdanje adresu elektroničke pošte.

Za naše potencijalne i postojeće autore vrijedi podsjetnik da se autorski tekstovi zaprimaju do nedjelje, 11. prosinca 2022. na rijec@savez-slijepih.hr, a na istu adresu možete uputiti svoje riječi hvale, podrške ili pokude, kao i prijedloge.