Gostovanje našeg renomiranog književnika u rubrici „Kako nas drugi vide“ u posljednjem ovogodišnjem izdanju časopisa „Riječ slijepih“!

Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti posebno gostovanje jednog našeg renomiranog književnika koji je brzinom munje prihvatio da njegov tekst obogati šesto i posljednje ovogodišnje izdanje časopisa „Riječ slijepih“.

Naime, svako novo izdanje časopisa sadrži rubriku naslovljenu „Kako nas drugi vide“ koju krasi pažljivo odabrani tekst u kojemu određeni autor bez oštećenja vida progovara o slijepim osobama, ali i o osobama s drugim vrstama invaliditeta.

Osim toga i s  obzirom na to da je neupitno da bi i osobe bez oštećenja vida u širokom spektru tema svojim znanjem i iskustvom časopisu „Riječ slijepih“ mogle itekako kvalitetno doprinijeti, osobama bez oštećenja vida otvorena je mogućnost objave njihovih autorskih tekstova koji pripadaju području oštećenja vida.

Potaknuti velikodušnom gestom jednog našeg autora s oštećenjem vida, koji svoj prihod od prihvaćenog autorskog teksta za časopis „Riječ slijepih“ poklanja Hrvatskoj zakladi za školovanje slijepih „Marko Brkić“, donesena je odluka kako će sav prihod od autorskih tekstova osoba bez oštećenja vida objavljenih u časopisu „Riječ slijepih“ biti usmjeren stipendiranju naših slijepih učenika i studenata.

Tako je i naš cijenjeni književnik izrazio spremnost da prihod od njegova autorskog honorara usmjerimo u Zakladu i stipendiranje učenika i studenata s oštećenjem vida, na čemu mu veliko HVALA!

Ako želite saznati o kojem cijenjenom gostu je riječ, ne preostaje vam ništa drugo doli pretplatiti se za cijenu od 50 kuna (6,64 EUR prema fiksnom tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK), za godinu dana primanja zvučnog izdanja na kućnu adresu, dok cijena godišnje pretplate za brajično ili elektroničko izdanje iznosi 40 kuna (5,31 EUR prema fiksnom tečaju 1 EUR = 7,53450 HRK).

Pretplatu je moguće izvršiti osobno gotovinom na adresi izdavača, Draškovićeva 80/I, 10 000 Zagreb, radnim danom od 8 do 16 sati, te uplatom na žiro račun Hrvatskog saveza slijepih putem opće uplatnice ili Internet bankarstva na broj računa IBAN HR9323600001101264528, Zagrebačka banka d.d.

Za uplate iz inozemstva obavezno je navesti – BIC / Swift: ZABA HR2X.

Prilikom uplate za zvučno i Brajično izdanje od iznimne je važnosti navesti svoju adresu, a za elektroničko izdanje adresu elektroničke pošte.

Ako smatrate da vaš autorski tekst može biti od značaja za osobe oštećena vida, ali i ako ste već postojeći autor, vrijedi podsjetiti da se autorski tekstovi zaprimaju do nedjelje, 11. prosinca 2022. na rijec@savez-slijepih.hr, a na istu adresu možete uputiti sve svoje dvojbe i primjedbe, uključujući i pohvale.

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politika kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvati nužne Prihvati odabrane